26 اسفند 1393 - 12:6 شناسه خبر: 2313 نسخه چاپی

وزارت کشاورزی دلیل گرانی مرغ را اعلام کرد

وزارت کشاورزی دلیل گرانی مرغ را اعلام کرد
 معاون وزیر کشاورزی افزایش جهشی تقاضا برای گوشت مرغ و تغییر قیمت کشتار از سوی برخی کشتارگاه‌ها را از عوامل اصلی افزایش مجدد این محصول در سه ...

 معاون وزیر کشاورزی افزایش جهشی تقاضا برای گوشت مرغ و تغییر قیمت کشتار از سوی برخی کشتارگاه‌ها را از عوامل اصلی افزایش مجدد این محصول در سه هفته گذشته اعلام کرد و گفت: با توجه به استمرار تولید و عرضه گوشت مرغ گرم و منجمد در بازار، قیمت این محصول به زودی متعادل می شود.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران، حسن رکنی امروز - سه‌شنبه - در نشستی خبری اظهار کرد: دو ماه پایانی امسال با بهمن و اسفند ماه سال گذشته تفاوت بسیاری داشت به گونه ای که در سال گذشته در همین بازه زمانی ماهانه حدود 10 تا 15 هزار تن خرید گوشت مرغ برای تعادل بخشی به بازار انجام شد و امسال دقیقا این روند معکوس شد و به دلیل افزایش تقاضا برای گوشت مرغ، مجبور به عرضه گوشت مرغ منجمد شدیم که البته در ابتدای عرضه، چندان کشش مناسبی در بازار وجود نداشت.

وی افزود: با فرهنگسازی و افزایش تقاضا برای گوشت مرغ منجمد عرضه این محصول از ابتدای بهمن ماه از 100 تن به بیش از 2500 تن در روز رسیده و درحال حاضر در اسفند ماه امسال ورود مرغ گرم به بازار نیز نسبت به ماه گذشته 10 درصد افزایش یافته است.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت:‌ علیرغم افزایش 50 درصدی تقاضا برای گوشت مرغ در اسفند امسال براساس آمارهای موجود قیمت مرغ عرضه شده در میدان بهمن حدود 10 درصد از میزان برآوردهای صورت گرفته بیشتر بود و در حال حاضر هر کیلوگرم مرغ گرم 6980 تومان در میادین عرضه می شود.

یارانه 2000 تومانی برای عرضه هر کیلو مرغ منجمد

رکنی با بیان این‌که با توجه به استمرار تولید و عرضه مداوم گوشت مرغ گرم و منجمد در بازار قیمت این محصول به زودی متعادل می‌شود، افزود: گوشت مرغ منجمد که از ابتدای امسال تا بهمن ماه خریداری شد از زنجیره‌های تولیدی که بالاترین استانداردهای تولید و کشتار را دارد، تامین شده و این محصول برای دولت کیلویی 2000 تومان هزینه داشته که به صورت یارانه در اختیار مردم قرار می گیرد.

وی همچنین در خصوص علت‌های افزایش مجدد قیمت گوشت مرغ طی هفته اخیر اظهار کرد: با توجه به آمارهای موجود، متاسفانه برخی کشتارگاه‌ها اقدام به تغییر قیمت در نرخ کشتار کردند که این اقدام خلاف قوانین و مقررات بوده و باید توسط دستگاه‌های نظارتی پیگیری و با متخلفین برخورد شود که البته ممکن است در این ایام برخی از مرغداران نیز به دلیل نزدیک بودن به ایام نوروز چند روزی مرغ‌های آماده عرضه به بازار خود را دیرتر از سالن‌های پرورشی خارج کنند اما این عامل چندان تاثیری بر روی بازار نمی گذارد چرا که مرغدار چند روز کوتاه بیشتر از آنچه که باید مرغ خود را در سالن‌های پرورشی نگه دارد نمی تواند تاخیر ایجاد کند.

افزایش صادرات محصولات پروتئینی در سال جاری

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که پتانسیل سه میلیون تن صادرات محصولات پروتئینی در همسایگی ایران وجود دارد، گفت: در سال جاری 70 هزار تن گوشت مرغ به کشورهای مختلف صادر شد که نسبت به صادرات 45 هزار تنی این محصول در سال گذشته، 55 درصد افزایش داشته است. همچنین صادرات تخم مرغ نیز به بیش از 65 هزار تن رسید که با افزایش 75 درصدی نسبت به سال گذشته مواجه شده که رکورد جدیدی در صادرات این دو محصول به شمار می رود.

رکنی افزود: در سال گذشته صادرات دام سبک نداشتیم اما امسال با توجه به سیاست های تعدیلی در جمعیت دام سبک کشور و جایگزین شدن دام‌های با کیفیت‌تر از نظر ژنتیکی بیش از 590 هزار راس دام سبک به کشورهای مختلف صادر شد. همچنین حدود 10 هزار راس دام سنگین و 1500 نفر شتر صادر شده است.

وی ادامه داد: در سال جاری حدود 70 هزار تن عسل در کشور تولید شد و بیش از 5000 تن آن به کشورهای مختلف صادر شد که با افزایش 20 درصدی نسبت به سال گذشت مواجه بودیم.

 

منبع: ایسنا